Op 5 juni 2023 kwam de werkgroep ‘Mobiliteit Industrie & KMO Hoge Mauw’ samen voor overleg. Het jaarlijks overleg tussen AWV en het lokaal bestuur Arendonk vond plaats op 18 april 2023. Het supprimeren voor vrachtverkeer van de oudste toegang naar Hoge Mauw waren op beide bijeenkomsten een belangrijk dagordepunt.

Alle voorstellen om de oudste toegang van Hoge Mauw te supprimeren mogen van het Agentschap Wegen en Verkeer onderworpen worden aan een proefmaatregel, zodat de effecten er praktisch afgetoetst kunnen worden. Om dit in praktijk uit te voeren is een goedgekeurde tijdelijke politieverordening op het wegverkeer als proefmaatregel noodzakelijk.

De proefmaatregel vindt plaats in januari of februari 2024 gedurende één week.

Concreet:

  • De oudste ontsluitingsweg Hoge Mauw t.h.v. het op- en afrittencomplex E34 nr. 26 (tegenover Nieuwedijk) is verboden in beide richtingen voor het gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd het uitzonderlijke vervoer. De maatregel zal ter kennis worden gebracht door verbodsborden C3, telkens aangevuld met onderborden M12 en onderbord GIV ‘uitgezonderd uitzonderlijk vervoer’.
  • In Hoge Mauw van huisnummer 100 tot aan het weggetje gelegen tussen huisnummers 140 en 150 geldt er een tonnagebeperking tot 3,50 ton. De maatregel zal ter kennis worden gebracht door verbodsborden C21 '3,50 ton' en onderborden GIV ‘uitgezonderd uitzonderlijk vervoer’. Als vooraankondiging worden deze borden ook geplaatst, vergezeld van onderbord GIa met vermelding van de respectievelijk afstand in meter.