Op 20 november 2020 vieren Agentschap Innoveren & Ondernemen en Unizo de Dag van de Ondernemer … en ook het gemeentebestuur doet mee. Want we zijn ervan overtuigd dat ondernemers belangrijk zijn voor onze maatschappij en voor de economie. Jullie zorgen voor een levendige gemeente, bieden lokale tewerkstelling en steunen via sponsoring tal van verenigingen in onze gemeente.

Zeker nu in 2020 willen we jullie een hart onder de riem steken, of eerder: een symbolische stevige duw in de rug. Want dat verdienen jullie nu meer dan ooit! Ondernemers rijden op dit moment misschien wel de zwaarste koers van hun leven. Het einde van de crisis is nog lang niet in zicht. En de gevolgen zijn dramatisch … Maar één ding hebben jullie, onze ondernemers, de voorbije maanden wel bewezen: jullie zijn flandriens. Lokale helden. Stuk voor stuk.

Jullie begonnen dit jaar aan een eindeloze col buitencategorie … Jullie krijgen nog steeds massaal de wind op kop, komen soms in een gigantische valpartij terecht en lopen blessures op … maar kruipen ondanks alles telkens weer moedig in het zadel. Het is harken. En stoempen. En alles geven om het peloton te kunnen bijhouden. Nog steeds. Sommige ondernemers weten het gat dicht te rijden, andere moeten het wiel lossen. Nog andere worden gedwongen van koers te veranderen. Jullie staan telkens weer recht, kijken vooruit en gaan ervoor. Zoals echte flandriens. Onze lokale helden!

We bewonderen jullie inzet, durf en doorzetting. Elke dag opnieuw geven jullie allemaal het beste van jezelf. Daarom willen we langs deze weg elk van jullie, alle Arendonkse ondernemers, in de bloemetjes zetten. Jullie verdienen allemaal een extra schouderklopje!