Wil jij met je vereniging, leefgroep of comité een beeldje maken voor het herdenkingsproject ComingWorldRememberMe? Op zoek naar een leuke teambuilding voor je bedrijf of organisatie? Kom samen een workshop volgen in het mobiele atelier CWRM!

CWRM in Arendonk: neem jij deel?

Van 5 tot en met 18 maart 2018 komt het herdenkingsproject ComingWorldRememberMe naar Arendonk: een mobiel atelier in de inkomhal van de Academie waar tientallen inwoners een beeldje in klei boetseren, die nadien deel uitmaken van een grootschalige land art installatie van 600.000 beeldjes in het niemandsland in Ieper. Zo verbind je als peter of meter jouw naam aan een van de 600.000 slachtoffers die in België het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofd­doelstellingen van ComingWorldRememberMe. De land art installatie creëert niet alleen een respectvolle artistieke herinnering voor de slachtoffers van de Groote Oorlog, ze wil ook helpen. De helft van de peter- en meterschapsbijdragen wordt aan volgende projecten overgedragen:

- Centre for Children in Vulnerable Situations, Noord-Oeganda & Oost-Congo: een interuniversitaire onderzoekscentrum met als centrale doelstelling het bevorderen van het psychosociaal welzijn van kinderen en jongeren die zich in kwetsbare situaties bevinden in Zuiderse landen. Zie www.centreforchildren.be.

- The Future of Hope Foundation, Zimbabwe: een stichting die weeskinderen helpt om uit hun slachtofferrol te treden door hun de kracht en motivatie te geven om hun eigen leven in handen te nemen, met aandacht voor kwaliteitsvol onderwijs, gezondheid en zorg voor de natuurlijke ecosystemen. Zie www.thefutureofhope.org.

Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie in groep deelnemen aan dit grootse project?

Reserveer dan tevoren een aantal persen bij de cultuurdienst. Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 18 en 20 uur, op woensdag van 14 tot 20 uur en zaterdag en zondag tussen 10-12 en 14-17 uur. Ook tijdens de week overdag zijn nog een aantal vrije momenten; neem hiervoor contact op met de cultuurdienst. Een workshop duurt ongeveer een uur. Er kunnen tot 20 personen per uur deelnemen. Reserveren in groep kan tot 31 januari. Nadien worden de vrije momenten voor losse bezoekers opengesteld.

Je deelnemers worden begeleid tijdens het maken van hun eigen beeldje en worden zo peter of meter van dit uniek project. De bijdrage voor een peter- of meterschap, incl. het maken van een beeldje en een uniek certificaat bedraagt € 5 per persoon. Verder kan je een omkaderende expo bezoeken, onder meer rond oorlogsverhalen uit de regio.

Wil je graag inschrijven, heb je nog vragen of wens je meer informatie? Geef een seintje aan de cultuurdienst!

 

Katrijn Van Gorp

Deskundige cultuur

katrijn.van.gorp@arendonk.be