Na 16 december sluit sportspeciaalzaak Sportselect in Arendonk de deuren. Zaakvoerder Vincent Borgmans heeft de zaak 8 jaar lang met veel plezier uitgebaat en hij vond het een eer om deel te mogen uitmaken van de lokale handelaars. Maar daarover wil hij een paar woorden kwijt.

“Je ziel blootgeven en het risico nemen om als lokale handelaar te starten, is geen sinecure. Moedig deze dappere mensen daarom ook aan. Kijk eerst eens rond je eigen kerktoren voor je besluit om online te shoppen. Online staat niet gelijk aan goedkoop en bovendien krijg je bij de lokale handelaar een persoonlijke topservice en dienst na verkoop”, zo schrijft hij. “Zonder klanten die lokaal kopen, kunnen deze creatieve geesten niet overleven. Arendonk zal dan blijven te kampen hebben met leegstand. Iedereen vindt het nu al spijtig dat er zoveel handelaars verdwenen zijn, maar dat zal alleen verbeteren als we er allemaal samen iets aan doen.”

Spring op de trein
Maar voor die lokale ondernemers heeft hij ook een boodschap. “Het is dé moment voor lokale handelaars om het online gebeuren te omarmen. De wereld van online shoppen is enorm aan het veranderen en legt meer en meer de focus op lokaal. Spring vandaag nog mee op deze trein en zorg dat je online kan worden gevonden. Verkoop je producten online en stop met boos te worden op mensen die online shoppen.”

“Geloof me, ik weet hoe moeilijk en overweldigend het is, maar ik heb het ook met mijn eigen zuurverdiende centjes geleerd. Het is iets dat ik de jongere generatie zelfstandigen ook meer en meer zie doen. Hoe hard je er ook tegen wil vechten: de toekomst ligt bij de lokale handelaar die ook online aanwezig is.”

Bron: Made in Kempen