Doe mee aan Weekend van de Klant 1 & 2 oktober 2022 

Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM en staat voor een feestelijk winkelweekend in heel België. Het zou fijn zijn als ook in Arendonk veel handelaars, winkeliers, horecazaken, kappers, schoonheidsspecialisten… daaraan deelnemen. Vandaar deze oproep. Hoe meer er mee op de kar springen, hoe sterker de actie overkomt en dat geeft extra sfeer en bedrijvigheid. Het is voor jullie een uitgelezen kans om onze Arendonkenaren – jullie klanten – te verwennen en te bedanken voor hun vertrouwen. Deelnemen is helemaal gratis.

Wat kan je zelf doen?

✓ Iedereen mag meedoen, ook als je geen lid bent van UNIZO, Comeos of UCM.

✓ Je beslist zelf of je dat weekend op zaterdag en/of zondag open bent, de uren mag je vrij kiezen. Het gemeentebestuur heeft speciaal hiervoor een afwijking wekelijkse rustdag voorzien.

✓ Als je meedoet, registreer je dan zo snel mogelijk op www.weekendvandeklant.be. Dan staat jouw zaak mee op de lijst en kunnen klanten dus zien dat je meedoet. Weekend van de Klant komt algemeen in de media (nationaal) en ook de gemeente voorziet extra communicatie.

✓ Als je registreert vóór 11 september dan krijg je bovendien gratis promomateriaal: een affiche, attentiestickertjes en ballonnen. Daarmee kan je al vanaf 12 september zichtbaar maken in het straatbeeld dat ook jij meedoet aan Weekend van de Klant.

✓ Op www.weekendvandeklant.be/handelaar/promomateriaal kan je gratis promomateriaal downloaden om je winkel, Facebookpagina, website of andere communicatiekanalen op te vrolijken. Op de webshop https://shop.weekendvandeklant.be/ kan je tot uiterlijk 11 september extra promomateriaal bestellen.

✓ Het staat je vrij om voor je klanten zelf een cadeautje of een actie te voorzien. Enkel open zijn is ook al voldoende. Je kiest zelf hoe ver je daarin wil gaan.

✓ Extra, enkel voor leden van UNIZO, Comeos of UCM: als je je registreert voor 11 september, kan je aanvinken of je wil deelnemen aan de nationale wedstrijd. Je ontvangt dan gratis wedstrijdflyers met een unieke code, die je kan uitdelen aan klanten tijdens het Weekend van de Klant. De klanten kunnen deze code ingeven op de wedstrijdpagina en hiermee mooie prijzen winnen. Alle info vind je op www.weekendvandeklant.be (kies Nederlands) in het blauwe deel ‘handelaar’. Je kan ook @weekendvandeklant volgen op Facebook. Wat doet de gemeente?

✓ Het gemeentebestuur heeft speciaal hiervoor een afwijking wekelijkse rustdag voorzien van maandag 26 september tot en met zondag 2 oktober 2022, dus dat is alvast geen probleem.

✓ Ook het gemeentebestuur heeft promomateriaal om de actie zo veel mogelijk zichtbaar te maken: we hangen affiches op, zetten beachvlaggen in het gemeentehuis, Sociaal Huis, zwembad … en delen ballonnen uit aan bezoekers met kinderen.

✓ We communiceren via de gemeentelijke website, Facebook, 2370 in ‘t kort …

Heb je nog vragen, opmerkingen of ideeën (bv. voor een gezamenlijke actie)? Neem gerust contact op met stafmedewerker Kristine Nijs, 014 40 90 67, kristine.nijs@arendonk.be.